Find vej: Forside » Artikler » Arkitektstuderende hædres for samarbejdsevner og kreativitet

Arkitektstuderende hædres for samarbejdsevner og kreativitet

Lagt på VVSworld.dk den 23-08-2017 af webmaster


Tre unge arkitekter modtager Arkitektforeningens bachelorlegat på 15.000 kroner.Hvert år sveder hundredevis af arkitektstuderende på landets to arkitektskoler over komplekse projekter, der skal bane vejen for kommende generationers måde at skabe arkitektur på. Nogle af de studerende skiller sig ud, ikke alene ved at skabe et flot arkitekturprojekt, men også fordi de har været særlig gode til at samarbejde, facilitere processer og bruge deres kreativitet. Til dem har Arkitektforeningen indstiftet legatet Arkitektforeningens Bachelorlegat på 15.000 kroner til studierejse eller anden uddannelsesrettet aktivitet.

Modtagerne af Arkitektforeningens Bachelorlegat 2017 er Brian Laursen og Viktor Forchhammer Mortensen, begge studerende ved Arkitektskolen Aarhus for deres projekt Under the Sun, og Julie Meiland Hansen, studerende ved Kunstakademiets Arkitektskole i København (KADK) for projektet Tingbjerg Teater.

Sort sol på Rømø
Brian Laursen og Viktor Forchhammer Mortensens poetiske projekt Under the Sun tager udgangspunkt i en dybdegående registrering og analyse af naturlandskabet på Rømø. Projektet tager en aktuel debat op om kystturisme og Danmarks unikke kystlandskab, og demonstrer på æstetisk vis, hvordan potentialet i den eksisterende sort sol-turisme på Rømø udnyttes og udvikles på en bæredygtig måde.
De to studerendes undervisere på Arkitektskolen Aarhus udtrykker blandt andet, at de studerende med deres vedholdende engagement har været et forbillede for de øvrige medstuderende og at de har bidraget til at løfte det faglige niveau på deres hold. Begge legatmodtagere har udvist stor modenhed og professionalisme i håndteringen af den tvivl og usikkerhed som følger med en kreativ proces.

Teaterscene i Tingbjerg
Julie Meiland Hansen har med sit projekt Tingbjerg Teater vist, hvordan den stedvise mennesketomme og afkoblede bydel Tingbjerg, tegnet af Steen Eiler Ramussen og C. Th. Sørensens i 1950, kan danne ramme for menneskelige møder med et teater. Julie Meiland Hansen har, med respekt for stedets arkitektoniske værdier, tegnet en teaterscene, der nærmest krænger sig ind som en passage mellem bygningerne, så der skabes en overdækket teaterscene i flere etager fuld af lys. Arkitektonisk er teaterprojektet et smukt forslag, som i al beskedenhed ikke forøger at løse alverdens problemer, men som giver et konkret forslag til et sted, hvor mennesker i Tingbjerg kan mødes omkring oplevelser på en måde, som ikke er mulig i dag.
Julie Meiland Hansen har både med udarbejdelsen af teaterprojektet og i sine studier generelt, udvist stor kreativitet og gode evner til at samarbejde med hendes studiekammerater.

”Arkitektforeningens Bachelorlegat tildeles studerende, der i deres studie har udvist en evne til proces, samarbejde og kreativitet. Vi ønsker i Akademisk Arkitektforening at hædre studerende, som gennem deres arbejde har været med til at styrke det faglige niveau på uddannelsen og som har været til inspiration for deres medstuderende”, siger formand for Arkitektforeningen Natalie Mossin.

Om Bachelorlegatet
Akademisk Arkitektforening uddeler et legat til en studerende, der bliver bachelor fra hhv. Kunstakademiets Arkitektskole og Arkitektskolen Aarhus. Den studerende skal have udmærket sig ved sine samarbejdsevner, procesfaciliteringsevner og ved udnyttelsen af sit kreative talent i mange sammenhænge.

Legatet er på 15.000,- kr. på hver skole plus et studentermedlemskab af Arkitektforeningen.

Legatet skal anvendes til videreuddannelse eller studierejse

Modtageren udvælges af en jury bestående af lederen af Arkitektforeningen København, lederen af Arkitektforeningen Østjylland samt rektor på hhv. Det er Kunstakademiets Arkitektskole i København og Arkitektskolen Aarhus, der vælger mellem de projekter, som er indstillet af institutlederne.