Find vej: Forside » Artikler » Er et vinskab kun til dyre vine?

Er et vinskab kun til dyre vine?

Lagt på VVSworld.dk den 23-08-2017 af webmaster


Danskerne har traditionelt set været en øldrikkende nation. Bevares, vi er da stadig meget glade for øl, specialøl især, men i løbet af det seneste årti har vi fået meget mere smag for druerne. Både de røde og grønne. Nu ønsker vi også at opbevare dråberne bedst muligt. For optimal smagsoplevelse og holdbarhed.Et glas kølig hvidvin på terrassen en lun sommeraften, et godt glas rødvin til middagen eller madlavningen, et glas bobler for at fejre en dejlig begivenhed. Ingen anledning er for stor eller lille til at nyde et glas vin. Vin er festligt og lidt højtideligt, og alle kan være med.

Vinskabe kun for entusiaster
Skal man være enten snobbet eller nørdet for at eje et vinskab Nej, absolut ikke; men du skal være interesseret i at få det allerbedste ud af dine flasker. For det er ikke kun de dyrebare dråber, der skal have plads i vinskabet. Alle vine, også flasker til 70,- kr., bliver bedre og mere velsmagende af opholdet i et vinskab.

Er et vinskab ikke bare et svaleskab Nej, slet ikke. Et vinskab skaber først og fremmest et perfekt miljø for vinen, så smagen får de bedste betingelser for at udvikles. Det sker bl.a. ved styring af temperatur, luftfugtighed og lys. Witt har produceret et vinskab, som sørger for den idelle opbevaring af din vin.

Temperaturstyring
En konstant og passende temperatur spiller en meget afgørende rolle for, hvor effektivt vinens modningsproces forløber. Rødvin og hvidvin kræver forskellige temperaturer, og en af de helt store fordele ved et vinskab er, at du kan indstille temperaturen præcis efter, hvad der er bedst for dine flasker. Den optimale temperatur ligger et sted mellem 10 og 14 grader, men afhænger selvfølgelig af hvilken type vin der er tale om.

Witt vinskabe har to temperaturzoner, som kan indstilles individuelt mellem +5 - +20°C ved hjælp af touch-panelet. Et aktivt kulfilter sikrer en god luftkvalitet og forhindrer eventuelle lugte eller mados fra omgivelserne i at skade vinene.

Luftfugtighed
En god og korrekt luftfugtighed er med til at bibeholde og forlænge holdbarheden af vinens korkprop. Luftfugtigheden skal helst ligge på 50-75%. Hvis luftfugtigheden er højere eller lavere, kan korkproppen beskadiges. I værste fald betyder det, at der kommer luft ind i vinflasken, hvorved vinen ødelægges. Etiketten kan også rådne ved for høj luftfugtighed, hvilket også har en negativ påvirkning af vinens smag.

Lys
Vin har ikke godt af lys. Rødvine som normalt lagres længst, fyldes også i farvede flasker, ligesom man kender det fra mange øl, der heller ikke udvikler sig godt med masser af lys.

Witt vinskabet har en tonet og hærdet UV-glasdør, så vinene kan hvile trygt og sikkert og skånet mod UV-stråler. Elegant dæmpet LED-belysning givet et godt overblik. Ståldøren er udstyret med døralarm og lås.

Witt vinskabet har elegante egetræshylder i ubehandlet egetræ, dvs. uden lak, som ville kunne påvirke vinen. Nogle hylder kan trækkes ud for at give let adgang til flaskerne, og de kan alle fjernes helt, hvis der er behov for det. Den øverste hylde kan skråtlægges og fungere som udstillingshylde.

Witt vinskabet findes i to modeller/størrelser:
1. Witt W151B, fritstående, 185x59,5x63,9 med plads til 151 bordauxflasker.
Vejl. udsalgspris: 17,999,- kr.
2. Witt W50B, fritstående, 82x59,5x63,5 med plads til 50 bordauxflasker.
Vejl. udsalgspris: 12,999,- kr.