Find vej: Forside » Artikler » Få lyddæmpet dine Dannebrogsvinduer og spar på varmeregningen

Få lyddæmpet dine Dannebrogsvinduer og spar på varmeregningen

Lagt på VVSworld.dk den 14-01-2013 af webmaster

Den usynlige løsning fra Optoglas dæmper trafikstøj effektivt og gør Dannebrogsvinduer med termoglas ekstra energirigtige

Dannebrogsvinduer er et populært valg især til ejendomme af lidt ældre dato fordi de er med til at bevare husets oprindelige udtryk.

De stilfulde vinduer virker dog ikke altid så dæmpende på trafikstøj, som man kunne ønske. Et andet problem er varmeisoleringen, som heller ikke er den bedste, hvis man har fået Dannebrogsvinduer med termoglas for ca. 10 år siden.
Årsagen er, at termoglassene ofte har aluminiumskant, og den kan virke som en kuldebro, fortæller Frede Nielsen fra Optoglas. Det betyder, at hele vinduet, målt efter den såkaldte U-værdi for varmetab, ikke isolerer særlig effektivt. Men nu kan begge problemer løses enkelt og effektivt med det usynlige forsatsvindue.

Effektiv lyddæmpning
Optoglas er en enkel løsning, hvor man monterer en 4 mm tyk forsatsrude af hærdet glas på den indvendige side direkte på vinduesrammen med rustfrie beslag og hængsler.

Det gør forsatsruden så diskret, at den bl.a. kan bruges i fredede huse. Samtidig virker den både som en effektiv støjdæmper og en klar forbedring af varmeisoleringen.

En støjtest foretaget af Delta, som er specialister i målinger af akustik, viser en kraftig dæmpning af trafikstøj:
Har man enkeltglas i sine vinduer, giver forsatsruden en dæmpning på 31 dB og ved 2-lags termoruder op til 40 dB, oplyser Frede Nielsen.
En dæmpning på 10 dB svarer til, at støjen halveres, så man kan virkelig se frem til mere livskvalitet, hvis man bor ud til en trafikeret vej.

Markant bedre varmeisolering
Forsatsrudens forbedring af varmeisoleringen er testet og dokumenteret af DTU Byg, Danmarks Tekniske Universitet. Vælger man udgaven med energiglas, kan der opnås en U-værdi helt ned til 1,39 ved montering af Optoglas indvendig på 2-lags termoruder.

Med energiglas er der en væsentlig besparelse på varmeregningen, siger Frede Nielsen. Samtidig er vinduerne nemme at åbne og pudse på grund af de særlige beslag.

Optoglas kan monteres af de fleste som gør-det-selv. Man kan også kontakte de glarmestre eller tømrermestre, som forhandler Optoglas over hele landet, via håndværkerlisten på www.optoglas.dk