Find vej: Forside » Artikler » Flyt pejsen rundt i huset

Flyt pejsen rundt i huset

Lagt på VVSworld.dk den 21-03-2013 af webmaster

Gaspejse giver hurtig og hyggelig varme og nu tilbyder Kosan Gas to nye gaspejse-modeller, der hverken kræver aftræk eller fast installation. pejsene benytter f-gas til forbrænding og er dermed et mere miljøvenligt valg end andre op-varmningsformer som petroleumsovne eller oliefyr.

Skal stuen eller et andet af husets rum varmes op, er en gaspejs en oplagt suppleringskilde. Kosan Gas lancerer nu to helt nye og unikke gaspejse, der er skabt med høj kvalitet for øje og i et design, som passer ind i de fleste hjem.

FRA MANHATTAN TIL PROVENCE
Gaspejsen Manhattan er med sit stilrene look og rustfrie hjørner velegnet til moderne hjem. Pejsen er skabt i gedigne materialer, og både glaslåge og kunstige kul er med til at sikre hyggen. Provence gaspejsen har det helt rigtige pejselook i gammel, traditionel stil og er fremstillet i solidt støbejern. Ligesom Manhattan er Provence udstyret med glaslåge og kunstige kul.

BRUGERVENLIG HYGGE OG VARME
Takket være de påmonterede hjul er både Provence og Manhattan mobile og kan nemt flyttes hen, hvor der er behov for ekstra varme. Brugervenligheden er i øvrigt gennemgående for de to ovne, der kræver meget lidt håndtering. Når regulatoren er monteret på gasflasken, er du i gang og skal ikke tænke på at fylde brændstof på pejsen eller rense for sod og støv.

SKJULT GASFORSYNING
Gasforsyningen til pejsene kommer fra en gasflaske på 10 eller 11 kg, der skjules inde i kabi-nettet og der er hverken behov for skorsten, aftræk eller fast installation. De to gaspejse giver en varmeeffekt på hele 3,2 kW, hvilket er rigeligt til at opvarme en almindelig stue.

F-GAS ET MILJØVENLIGT VALG
Til fyring i pejsene er F-gas et miljøvenligt valg. For eksempel udleder F-gas 15 procent min-
dre CO2 end fyringsolie. Samtidig indeholder F-gas kun få sundhedsskadelige stoffer som for
eksempel svovl. F-gas er dermed blandt de 'reneste' af de fossile brændstoffer.

F-GAS SLÅR PETROLEUM
Benytter du i dag en petroleumsovn, er de to gaspejsemodeller Manhattan og Provence oplagte erstatninger. Gaspejsene har nemlig en højere energieffektivitet end petroleumsovne, idet 11 kg F-gas svarer til 12,2 kg petroleum. Derudover udleder F-gas både mindre CO2 og mindre svovl end petroleum.

FAKTA

- Manhattan og Provence er leveres begge med glaslåge, hjul og kunstige kul.
- De to gaspejse kan købes i Kosan Gas webshop www.kosangas.dk/shop, hvor du også kan finde mere information.
- Læs mere om gassens fordele på www.kosangas.dk/miljo
- F-gas har højere brændværdi og lavere CO2-udslip end petroleum:

Brændværdi:
F-gas: 13,95 kWh/kg og 0,21 CO2 kg/kWh
Petroleum: 12,55 kWh/kg og 0,246 CO2 kg/kWh

Fotos kan desuden findes på www.kosangas.dk/foto