Find vej: Forside » Artikler » Grøn energi kan give store besparelser

Grøn energi kan give store besparelser

Lagt på VVSworld.dk den 20-05-2014 af webmaster

Huller i ozonlaget forsaget af CO2 er ingen overraskelse for nogen af os. Klimakampagner og konferencer til fordel for miljøet har længe været en del af mediebilledet. Men faktisk er grøn energi ikke kun godt for miljøet, men også din pengepung. En af udbyderne af grøn energi er Optimax Varme. Vi ved at meget af vores energiforbrug stammer fra fossile brændstoffer, og hvilken påvirkning det kan have på miljøet. Det laver hul i ozonlaget, polarcirklerne smelter, og vi bliver mere solbrændte, end hvad godt er. Det er alt sammen vigtigt, og grøn energi er blevet mere og mere populært – ikke kun i Danmark, men i hele Europa.
Grøn energi gavner ikke kun miljøet, men også boligejeres pengepung.

”Grøn energi giver store besparelser. Det er en investering, der er hurtigt tjent ind igen.” forklarer Martin Søvang, ejer af Optimax Varme.

Fordi det månedlige forbrug på vedvarende energi er så lavt, kan mange af alternativerne indtjenes i løbet af en kort årrække. Herefter vil man så kunne mærke en besparelse i forhold til f.eks. varme med fossile brændstoffer.

Et grøn energi alternativ er jordvarme. Det er ikke så ofte folk tænker på denne løsning, når de tænker grøn energi, da solceller f.eks. har fyldt meget af medie billedet, men jordvarme er effektivt og indtjener hurtigt sig selv. Jordvarme udnytter den energi, der kommer fra jorden, og omdanner den til varme. Det er særligt effektivt, hvis man har et stort antal kvadratmeter, der skal varmes op. Derudover er der alternativer såsom luft til vand-varmepumpe. Det er relativt billigt at installere og er samtidig skånsomt for miljøet. Hvis du ønsker at vide mere om grøn energi, kan der findes informationer på www.optimaxvarme.dk .

Vi lever i en tid, hvor vi bliver mere bevidste om miljøet. Det gælder alt fra økologi til energi. Vi bliver mere bevidste om vores sociale ansvarlighed, men det har naturligvis også en betydning, at der er besparelser at hente.
Taget i betragtning at vores vintre er kolde og bekostelige i forhold til vores varmeregninger, er alle former for besparelser kært velkomne hos boligejere. Vi kan så samtidig skåne miljøet og støtte op om den sociale ansvarlighed, som er blevet hyppigere i det danske samfund.

Det kan dog godt være lidt af en udfordring at finde den grønne energi, der passer bedst til den enkelte.

”Jeg vejleder gerne mine kunder,” siger Martin Søvang, der er meget passioneret indenfor sit fagområde og omkring bæredygtig energi.