Find vej: Forside » Artikler » Håndværkerne satser på energien

Håndværkerne satser på energien

Lagt på VVSworld.dk den 04-01-2012 af webmaster

Henover efteråret 2011 har byggevarekæden XL-BYG med stor succes i samarbejde med Teknologisk Institut tilbudt kædens håndværkere en uddannelse til Energivejleder Klimaskærm. Knap 400 håndværkere er nu certificeret Energivejledere gennem XL-BYG.

Der er stort fokus på energirenoveringer hos de danske boligejere, og det smitter af på interessen for energiområdet hos håndværkerne. Hos XL-BYG har man de seneste måneder arbejdet på at koble de to områder sammen. Udbyde en uddannelse til professionel Energivejleder på Teknologisk Institut til håndværkerne og tilbyde de private kunder et billigt energitjek, der kan identificere relevante indsatsområder i boligen. Kampagnen har været en stor succes.

Populært tiltag
Udsigten til at blive certificeret Energivejleder på Teknologisk Institut gennem XL-BYG, med efterfølgende energiopgaver for øje, har fået mange professionelle håndværkere op på mærkerne. Salgschef i XL-BYG Morten G. Sørensen fortæller,

- Uddannelsen til Energivejleder som vi har udbudt til kædens håndværkerkunder har været en overvældende succes. Rigtig mange håndværkere viste allerede fra kampagnens start stor interesse for projektet, og vi måtte derfor tidligt i processen lave ekstra kursusdatoer for at imødekomme den store efterspørgsel.
Morten G. Sørensen fortæller videre,

- I første omgang havde vi forestillet os, at op mod 200 antal håndværkler ville vise interesse for uddannelsen, men det viste sig hurtigt, at det var i den pessimistiske ende. Nu, hvor kampagnen er slut, står vi med knap 400 håndværkere, der i XL-BYG regi er blevet uddannet Energivejledere. Også Energivejleder nr. 1000, der blev uddannet på Teknologisk Institut i slutningen af november måned var en af XL-BYG kædens håndværkere. Udover at det er en ekstra fjer i hatten, giver det os også et godt billede af, hvor mange af kædens håndværkere, der ser mulighederne i energirenovering.

Gå-hjem møder
Som uddannet Energivejleder åbnes der helt naturligt op for en nemmere adgang til de mange potentielle energirenoveringer, der ligger og venter i de danske boliger. Energisparepotentialet i den eksisterende bygningsmasse er stort, og håndværkerne skal derfor udnytte mulighederne bedst muligt. Det vil XL-BYG kæden gerne fortsat hjælpe dem med. Salgschef Morten G. Sørensen afslutter,

- Med udgangspunkt i den store succes, energivejlederuddannelsen har været, følger vi i 2012 op med en række gå-hjem-møder med fokus på energirenovering. Møderne, som er gratis, vil under overskriften Energirenovering er der penge i det behandle emner relateret til energirenoveringer helt konkret, lovgivningen samt de muligheder, kunderne har for at få tilskud.

Få mere information om de kommende gå-hjem møder i det lokale XL-BYG PROFFCENTER eller på www.xl-byg.dk/proffcenter.

Billedtekst:
På billedet ses håndværker Jacob Kyhn foran XL-BYG CF. Petersen i Køge. Han blev Energivejleder nr. 1000.