Find vej: Forside » Artikler » I dag afgøres det om dansker vinder titlen som Designer of the Year i Europa

I dag afgøres det om dansker vinder titlen som Designer of the Year i Europa

Lagt på VVSworld.dk den 23-08-2017 af webmaster


Den prisvindende cykeldesigner Brian Hoehl fra Hornbæk i Nordsjælland kan i dag vinde karrierens hidtil største anerkendelse - om Designer of the Year i Europa. Vinderen afsløres senere i dag i Europa-Parlamentet.Det kan blive en historisk dag for industriel designer Brian Hoehl fra Hornbæk i Nordsjælland - og for dansk design. I aften afgøres det, om Brian Hoehl kan føje titlen Designer of the Year 2017 til sit i forvejen imponerende cv.

Prisen uddeles af European Product Design Award (EPDA) i aften kl. 18 ved en ceremoni i Europa Parlamentet i Bruxelles.

Brian Hoehl er nomineret til den prestigiøse titel for sit design af el-cyklen Pininfarina E-voluzione. El-cyklen har i forvejen opnået den højeste anerkendelse "Platin" i European Product Design Award.

Pininfarina E-voluzione er en state-of-the-art el-cykel, hvor alle dele er totalt integreret. Cyklen har Brian Hoehl designet for italienske bilfirma Pinifarina, som er mest kendt for at designe alle Ferraris biler.

Brian Hoehl har i det hele taget haft et forrygende 2017. Den seneste nominering er kulminationen på en række andre nomineringer til årets internationale designpriser – hvoraf han har vundet fem.

Tidligere i år har Brian Hoehls design vundet to priser i Tyskland: To gange German Design Award og en IF Design Award. Sidstnævnte er en af verdens mest eftertragtede designpriser. Den uddeles af International Forum Design i Tyskland. I Taiwan modtog han for nylig desuden guld-versionen af Taipei d&I Design Award og senest EPDA Platin. Det er ikke første gang Brian henter designpriser hjem, men fem i løbet af årets første tre måneder er alligevel over normalen – selv for ham.

FAKTA:

Blå Bog: Brian Hoehl:

Brian Hoehl er uddannet som art director og har været kreativ direktør på et af Danmarks største reklamebureauer. For ti år siden skiftede han karriere og blev i stedet industriel designer. At valget faldt på cykler er ikke en tilfældighed. Brian har været elite cykelrytter og har en stor passion for det to-hjulede køretøj.

Brian Hoehl har et tæt samarbejde med Accell Group i Holland omkring produktion og distribution. Accell Group er en af Europas førende cykelproducenter, hvis cykler sælges i over 70 lande.

Inspirationen til de designvindende cykler henter Brian Hoehl i og omkring Hornbæk på nordkysten af Sjælland, hvor han bor med sin familie, når han ellers er hjemme. Da han får produceret sine cykler i udlandet – steder som Asien, Kroatien, Italien og Holland – er han på rejse 200 dage om året.

Brian Hoehl er allerede et kendt navn i den internationale cykelbranche og arbejder for de fleste kendte cykelmærker. Men også bilbranchen og modebranchen har fået øje på designeren fra Hornbæk.

PRAKTISK:

Industriel designer Brian Hoehl stiller sig gerne til rådighed for interview:
Brian Hoehl, mobil 51 20 93 70 eller mail bh@protanium.com

Prisen uddeles i dag kl. 18 i Europa Parlamentet:

Tid: kl. 18.00 - Vinderne præsenteres - kl. 19.30 Cocktail reception. Vært: Salvo Pogliese (MEP).

Sted: Room 6Q1, Bât. Altiero Spinelli, 60 rue Wiertz/Wiertzstraat 60, B-1047 Brussels, Belgien.