Find vej: Forside » Artikler » Ny dørtætningsliste skal holde rotterne ude

Ny dørtætningsliste skal holde rotterne ude

Lagt på VVSworld.dk den 23-08-2017 af webmaster


Rotter kan gøre stor skade som ubudne gæster i fx detailbutikker. En ny patenteret dørtætningsliste skal sørge for, at rotterne i hvert fald ikke kommer ind den vej. Door System kan som eneste dørproducent fremover tilbyde dørløsninger med den nye rotteresistente liste.Rottebesøg i detailhandlen har stor konsekvens for de butikker, det går ud over. Butikkerne må holde lukket, mens rottefangsten står på, og når der skal ryddes op efter rottebesøget. En ny patenteret dørtætningsliste RaXit® sørger for, at rotterne ikke kan gnave sig vej via døråbningen. RaXit® erstatter de almindelige børstelister, som rotterne relativt nemt kan gnave sig igennem.

Door System A/S kan som eneste dørproducent fremover tilbyde dørløsninger med RaXit® og kan også levere den nye rotteresistente dørtætningsliste i løse længder til eksisterende døre.

RaXit® dørtætningslisten:
RaXit® dørtætningslisten består af en gummi- og plastikblanding Santoprene™ og 10 rustfri ståltråde med en diameter på 1 mm. De 10 rustfri ståltråde fungerer som armering og gør RaXit® listen usædvanligt stærk og holdbar. RaXit® listen kan bruges til både at lukke det vandrette og det lodrette dørgab.

Testet på Teknologisk Institut:
RaXit® listen er testet på Teknologisk Institut for listens modstandsdygtighed over for rotteangreb. To rotter fik en uge til at forsøge at bryde gennem RaXit® listen for at komme ind til lokkemaden på den anden side af listen. Rotterne forsøgte både at gnave sig gennem den vandrette og den lodrette RaXit® liste - uden at kunne bryde igennem. RaXit® listen kunne modstå rotternes angreb og bestod testen.

Løsningen kan tilpasses individuelle kundebehov:
Door System ser frem til at kunne tilbyde RaXit® listen til sine kunder: ”Det er en smart løsning, som tager fat på et væsentligt problem. RaXit® listen er en fleksibel løsning, som kan tilpasses den enkelte kundes særlige ønsker og behov og fx monteres med trælister, hvis det skal matche en trædør eller med lister i rustfrit stål, som effektivt beskytter listen og døren mod spark og påkørsler. Monteringslisten kan vælges, så monteringen lever op til lovkrav omkring materialevalg afhængig af virksomhedstype”, fortæller Søren Rahbek, salgschef hos Door System.

Rengøringsvenlig:
RaXit® listen er en rengøringsvenlig løsning. Den har en glat overflade og samler ikke så nemt skidt og snavs. Og så er den nem at rengøre og tåler alle de midler, som kan bruges til Santoprene™.

Solid kvalitet og holdbarhed:
RaXit® listen er et kvalitetsprodukt og holder længere end en almindelig børsteliste. Desuden kan monteringslisten genanvendes, når selve RaXit® listen skal udskiftes.

”RaXit® listen er et godt match til vores dørløsninger i forhold til kvalitet og lave vedligeholdelsesomkostninger, og vi ser store muligheder i produktet inden for detailhandlen, fødevareindustrien og den farmaceutiske industri, som er de brancher, vi primært arbejder med”, slutter Søren Rahbek, Door System A/S.

Om Door System:
Door System udvikler og leverer dør- og portløsninger af høj kvalitet. Det betyder, at virksomhedens løsninger måske ikke umiddelbart er de billigste på markedet. Men høj driftssikkerhed og store besparelser i energiforbrug og vedligeholdelsesudgifter gør det til en favorabel investering set over den samlede levetid.

Door Systems køl- og frostrumsdøre er fremstillet i et enkelt, funktionelt og holdbart design. Dørblad og karm er lavet med en skrå kant som standard, således at løsningen på alle måder bliver optimal i forhold til rengøringsvenlighed. Alle døre er produceret med kraftige håndtag, beslag, hængsler mm, så vi sikrer en lang holdbarhed.

Door Systems køl- og frostrumsdøre fremstilles på egen fabrik i Østjylland og opfylder alle gældende krav og standarder.