Find vej: Forside » Artikler » Robotterne har indtaget Danmark

Robotterne har indtaget Danmark

Lagt på VVSworld.dk den 01-08-2012 af webmaster

Robotterne har i mange år været en vigtig del af erhvervslivet, men det er ikke længere kun virksomheder som indsætter robotter i kampen om besparelser. Nye tal viser massiv vækst i antallet af hjælpemidler i private hjem, og den danske forhandler nævner at vi er langt foran de svenske naboer.

Først var det blandt andet vaskemaskinen, tørretumbleren og opvaskemaskinen, og nu er det så robotstøvsugeren, robotgulvvaskeren og robotplæneklipperen - vi danskere elsker elektriske hjælpemidler. Ifølge Danmarks Statistik findes der for øjeblikket robotstøvsugere i 7 % af alle danske hjem svarende til 1 robotstøvsuger i hvert 14. hjem, og der bliver hver eneste dag sendt flere af sted.

Jesper Skov fra den danske forhandler RobotEksperten.dk siger: "Der er ingen tvivl om, at robotterne er kommet for at blive. Robotstøvsugeren er den absolut mest populære, men vi undersøger konstant mulighederne for nye produkter, som letter hverdagen." Han fortsætter med at fortælle, at Danmark er langt fremme i salget af husholdningsrobotter, og at der forholdsvis bliver solgt langt flere robotter i Danmark end i Sverige.

Danmark er da også et velfærdssamfund med stort V. På trods af et stigende antal mennesker, der modtager sociale ydelser, så er Danmark et af de lande i verden, hvor der er mindst ulighed. Dette gør det muligt for stort set alle at anskaffe sig en husholdningsrobot, der kan klare rengøringen eller plæneklipningen.

Husholdningsrobotterne kan nærmest betragtes som luksusprodukter, selvom de med de lave priser er bredt tilgængelige, for man kan da kun kalde det luksus at have sin egen private husholderske, der kun kræver en smule strøm og lidt vedligeholdelse en gang imellem.

Hjemmeplejen kan ligeledes have stor glæde af husholdningsrobotter i private hjem. Det kræver et minimum af arbejde at vedligeholde robotterne, og den tid, der eksempelvis spares ved ikke at skulle støvsuge, kan så bruges på anden omsorg. Der vil selvfølgelig være hjem, hvor robotterne ikke er optimale, men i mange tilfælde kan robotterne lette arbejdsbyrden og derved give mere tid til de ældre.