Find vej: Forside » Artikler » Sådan sorteres affaldet i Københavns Kommune

Sådan sorteres affaldet i Københavns Kommune

Lagt på VVSworld.dk den 11-06-2014 af webmaster

Affaldssortering er en vigtig del af et bæredygtigt samfund, hvor spild og miljøbelastning er reduceret så vidt som muligt Den danske virksomhed, Rubæk & co., tilbyder Danmarks største sortiment af spande og beholdere til affaldssortering, og de kender selv til vigtigheden af muligheden for korrekt sortering i det offentlige, såvel som private, rum. I det følgende finder du en guide til den affaldssortering, der finder sted i Københavns Kommune.

Genanvendeligt affald gavner miljøet
Meget af vores daglige affald, privat såvel som industrielt, kan genanvendes til stor gevinst for miljøet.

Det gælder bl.a. det elektroniske affald. Elektronisk affald indbefatter alt, der er drevet af ledninger, kabler, solceller eller batterier, heriblandt mikrobølgeovne, computere, mobiltelefoner, køkkenudstyr eller elektronisk legetøj. Stort elektronisk affald skal afleveres i en bunke for sig til storskrald, mens mindre elektronisk affald afleveres i kommunens elektronikbeholder, den røde boks, eller på genbrugsstationen. Mange metaller fra elektronikken kan omsmeltes og genanvendes i nye produkter.

Når det kommer til papir, egner alle typer og formater sig til genanvendelse, hvad enten det gælder blade, reklamer, bøger, kuverter, aviser, gavepapir osv. Papiraffald kan afleveres i kommunens papirbeholdere eller på genbrugsstationen. Vær opmærksom på ikke at blande pap og papir sammen, da materialerne har forskellige egenskaber.

Ovenstående er blot eksempler på affald, der egner sig til genanvendelse. Derudover finder du bl.a. pap og karton, diverse metaller, hård plast og glas.

Frasortering af farligt affald
De fleste boliger, institutioner og virksomheder ligger inde med farligt affald. Noget affald er så skadeligt for miljøet og vores sundhed, at det er af yderste vigtighed at få det sorteret rigtigt – inklusiv beholderne af det skadelige indhold. Det gælder bl.a. ting som terpentin, malingrester, kviksølvstermometre, batterier og medicinrester. Denne type affald kan afleveres i din ejendoms miljøbokse og batterispande, eller i genbrugsstationens røde boks og miljøbilen. Desuden kan medicinrester, kviksølvstermometre og kanyler afleveres på apoteket.

Når elektronisk affald ankommer til demonteringsanlægget, vil de farlige og miljøskadelige dele blive sendt videre til specialbehandling, hvor alt farligt affald behandles – heriblandt også PVC-produkter, som findes i plastic og imprægneret træ.

Dagrenovation kan også med fordel sorteres
Den sidste hovedkategori af affald er dagrenovationen. Dagrenovation består af alt, der er tilbage, når det genanvendelige og farlige affald er sorteret fra. Det vil sige mælkekartoner, bleer, elpærer, snasket papir og plastic, madaffald m.m. Alt, der ikke er glas, papir, pap, haveaffald, hård plast, metal, elektronik, kemikalier og storskrald.

Denne type affald afleveres i en typisk container – eller dagrenovationsbeholder – som findes ved alle almindelige ejendomme, hvorfra det køres til forbrændingen og anvendes til fremstillingen af elektricitet og fjernvarme.

Rubæk leverer affaldsbeholdere til sikker sortering
Når du klikker forbi www.rubaek.dk, får du adgang til landets bredeste produktsortiment inden for beholdere og spande til ansvarlig affaldssortering. De har samlet et katalog med produkter fra de mest anerkendte producenter, som byder på moderne designs, der på én gang gør det praktisk og ligetil at foretage sorteringen, og samtidig falder naturligt ind i omgivelserne.

Læg vejen forbi Rubæks katalog og læs nærmere om mulighederne for indendørs og udendørs miljøbokse, containere, standardbokse og bokse til ophængning mm. Du er altid velkommen til at kontakte Rubæks personale for mere information og vejledning til den bedste løsning for dig.