Find vej: Forside » Artikler » Skræddersyede skilte til 47 porte

Skræddersyede skilte til 47 porte

Lagt på VVSworld.dk den 19-09-2012 af webmaster

Arkitekterne C.F. Møller har tegnet Bestsellers nye 48.000 kvadratmeter store logistikcenter ved Haderslev. Facaderne er udført med lodrette lameller af træ, som er med til at give de omfattende bygninger et let og elegant udtryk. Sammen med Modulex har C.F. Møller og Bestseller skræddersyet skiltene til logistikcenterets 47 porte.

Trælamellerne giver facaderne et unikt udtryk, som arkitekterne ikke ville forstyrre med store nummerskilte. I stedet designede C.F. Møller en innovativ løsning, hvor portenes numre dannes af lodrette, lysende LED-stave, der er indbygget i facaden mellem trælamellerne. LED-stavene er håndbyggede i UV-bestandig acryl. De er skabt i fire forskellige længder, som gør det muligt at danne ethvert tal og bogstav.

Løsningen gør skiltene til en integreret del af facadens udtryk, forklarer arkitekt Michael Sebber Colfelt fra C.F. Møller. Vi kunne have valgt almindelige skilte og belyst dem med spots, men det ville ikke harmonere med facadens udtryk. I stedet har vi skabt et projekt, der fremstår som en smuk helhed. Skiltene er bygget med den nyeste generation af LED-lysdioder fra General Electric. Projektet er det første projekt, der anvender denne generation i Danmark.

Det var en udfordring at konstruere LED-stavene, så de kunne arbejde sammen med et naturprodukt, fortæller Key Account Manager Susanna Ølgod fra Modulex. Trælamellerne udvider sig og trækker sig sammen afhængigt at luftfugtighed og temperatur.

En anden udfordring var, at LED-stavene skulle være nemme at udskifte. Men et skræddersyet click-system gør det nemt at vippe LED-stavene ud og erstatte dem med nye på få minutter.
Arkitekterne C.F. Møller fortæller, at løsningen lever helt op til forventningerne. Vi er rigtig godt tilfredse med den løsning, som C.F. Møller, Bestseller og Modulex har skabt i fællesskab. Skiltene er nemme at vedligeholde, og de arbejder sammen med facadernes lette og elegante udtryk, præcist som vi ønskede, slutter arkitekt Michael Sebber Colfelt.