Find vej: Forside » Artikler » Skulpturel bygning indbyder til åbenhed

Skulpturel bygning indbyder til åbenhed

Lagt på VVSworld.dk den 20-03-2013 af webmaster

På et nedlagt kaserneområde, tæt på Viborgs historiske bykerne, har Viborg Kommune opført et rådhus med et markant og skulpturelt udtryk. Rådhuset er stedet, hvor kommunens 94.300 borgere møder deres lokale administration ansigt til ansigt. Det har derfor været essentielt at skabe en arkitektonisk helhedsløsning, som på bedst mulig vis sikrer den enkelte borger en positiv oplevelse.

Arkitekterne Henning Larsen Architects står bag løsningen, som på en meget vellykket måde forener kommunens ønske om, at bygningen skal invitere borgerne indenfor og samtidig indbyde til åbenhed og inddragelse, i tæt harmoni med landskabet.

Den seks-etagers høje bygning rummer knap 20.000 m2 og den fremtrædende arkitektur medvirker til at profilere kommunen som ambitiøs og højtstræbende.
Den inddragende og åbne arkitektur stopper dog ikke ved rådhusets indgang. For knap har man bevæget sig gennem hovedindgangen førend man mødes af et skulpturelt og indbydende atrium. Herinde smelter rådhusets ydre arkitektur sammen med det indvendige rum og skaber et område fyldt med oplevelse.

Rådhusets arkitektur er forskellig fra etage til etage og trappen midt i bygningen er udformet med behagelige siddetrin, der kan bruges som uformelt mødested eller venteplads.
Bygningens to nederste etager er kendetegnet ved offentlig og åben tilgængelighed, mens de fire øverste etager anvendes til mere formelt og fortroligt arbejde.
Disse forhold har haft indflydelse på skiltningen i bygningen, da kravene til skilteløsningen varierer i takt med antallet af grupper af mennesker, der færdes i området, deres individuelle behov og stedets ønske om tilgængelighed. Jo højere kompleksitet, jo større krav stilles der til skiltningen.

For at sikre en optimal løsning blev skilteeksperten Modulex sat på opgaven. Hos Modulex har man indgående erfaring med denne type problemstillinger og virksomheden er blandt verdens absolut førende indenfor wayfinding, en viden der sikrer gnidningsfri og hensigtsmæssig navigering for alle brugertyper i en bygning.

Det var dog ikke alene derfor, at Viborg Kommune valgte skilteløsningen fra Modulex. Hovedårsagen til, at Modulex blev valgt som leverandør, var deres designoplæg. For os var det altafgørende, at skiltningen i rådhuset kunne spille op til det valgte inventar og rådhusets design og arkitektur. Det var et krav, at skiltedesignet skulle matche det overordnede designudtryk i rådhuset udtaler Jørgen Sunesen, bygningskonstruktør hos Viborg Kommune.

Modulex har i hele processen været meget lydhøre overfor Viborg Kommunes ønsker og vi har opnået et resultat, der tilfredsstiller vores ønsker og krav, slutter Jørgen Sunesen.

Om Modulex
Modulex blev oprindeligt grundlagt af LEGO koncernen i 1963 og er i dag blandt verdens førende virksomhed inden for wayfinding, skiltning og visuelle løsninger. Med et vidtforgrenet forhandlernetværk er virksomheden repræsenteret i mere end 45 lande. Læs mere på www.modulex.dk.