Find vej: Forside » Artikler » Sommeren er højsæson for indbrudstyve, er jeres virksomhed sikret godt nok?

Sommeren er højsæson for indbrudstyve, er jeres virksomhed sikret godt nok?

Lagt på VVSworld.dk den 31-07-2014 af webmaster

Et indbrud kan have store konsekvenser for virksomheden – specielt hvis ikke sikringskravene fra forsikringsselskabet er opfyldt - De fleste virksomheder investerer mange penge i de rigtige maskiner, dyrt IT-udstyr eller designermøbler til kontorerne, men prioriterer ikke altid den rigtige sikringsløsning. Det kan dog have store økonomiske konsekvenser, hvis først der har været ubudne gæster.

- Mange virksomhedsejere må ofte selv til lommen og dække tabte værdier, enten fordi de ikke er forsikrede, har for høj en selvrisiko eller ikke lever op til forsikringsselskabernes krav til sikkerhedsforanstaltninger, fortæller Henning Petersen fra Greve Låseteknik, der har mere end 30 års erfaring inden for sikring af virksomheder og offentlige institutioner.

På trods af, at kurven over indbrud i erhvervsejendomme er faldet de sidste par år, så blev der sidste år anmeldt over 21.000 indbrud i butikker og erhvervsejendomme. Derfor er der fortsat god grund til at gennemgå sikringen i virksomheden en ekstra gang.

- Virksomhedsejerne er nemlig selv ansvarlige for, at sikringskravene fra forsikringsselskaberne er overholdt. Er disse ikke opfyldt, kan man stå tilbage med uoverskuelige udgifter for virksomheden, understreger Henning Petersen.

Tyvene går uden om den rigtige sikring
Som virksomhedsejer eller ejendomsansvarlig bør du derfor tjekke indbrudssikringen for at forebygge og undgå indbrud. I langt de fleste tilfælde vælger tyvene den erhvervsejendom, der er lettest at bryde ind i. Både når det gælder traditionel sikring og ny elektronisk adgangskontrol i virksomheder er låsesikkerheden derfor afgørende.

- Først og fremmest er det vigtigt, at virksomheden ser på sin virksomheds med en tyvs øjne. For eksempel er det alt for let at komme ind i mange virksomheder, fordi døre og vinduer ikke er forsvarligt lukkede og låst. Grundlæggende skal butikker og erhvervsvirksomheder være forsvarligt aflåst med mindst én forsikringsgodkendt lås, hvorefter man kan supplere med flere låse, gitre, alarmer, videoovervågning med videre, fortæller Henning Petersen og tilføjer:

- Herudover har oversigtsforhold og belysning betydning for tyvenes risikovurdering. Derfor er det en god idé at fjerne hegn, buske og opsætte sensorstyret udendørslys. Hvis der ikke er noget at skjule sig bag under indbruddet og godt med oplysning, vil tyvene have færre flugtveje og ofte gå uden om virksomheden.

GODE RÅD TIL AT SIKRE DIN VIRKSOMHED:
• Sørg for tydelig opsætning af sikringsskilte
• Beskær vildvoksende buskadser og skab god, sensorstyret udendørsbelysning
• Installer en tyverialarm, som larmer på stedet og sender besked til en vagtcentral. Lyden stresser og generer tyven
• Afspær eventuelt virksomheden med hegn og porte og opsæt videoovervågning både inden- og udendørs
• Sørg for at låse og vindueshasper er i ordentlig kvalitet og stand
• Monter ekstra sikringsbeslag på vinduer, især udsatte vinduer
• Udskift sømmene i listerne omkring vinduerne med envejsskruer eller lim dem fast med silikone
• Installer en indbrudssikker og evt. brandsikker boks til særlige værdier
• Fastmonter virksomhedens værdier, fx elektroniske apparater og designermøbler
Læs flere gode råd på www.sikring.dk