Find vej: Forside » Artikler » Sommerens krydderurter gror i blonder og søgræs

Sommerens krydderurter gror i blonder og søgræs

Lagt på VVSworld.dk den 05-04-2012 af webmaster

Potteskjulere til havens sommerblomster og krydderurter er kommet i ny forklædning, helt i stil med den romantiske bølge i sommerens tøjmode. Det er firmaet Cozy room, der har vendt op og ned på vores forestilling om potteskjulere og med deres forårskollektion sendt nogle florlette blondepotter på markedet. De fås i hvide og grå og i mange størrelser til priser fra ca. 45 kr. for de mindste og op til 165 kr. Blondepotterne ligner stof, men er fremstillet af et plastmateriale, så de er slet ikke så sarte, som de ser ud. De har en løs indsats af klar plast, så de faktisk kan holde på vandet, hvis man da ikke vælger bare at plante direkte i dem.

I bedste retrostil har Cozy room også relanceret kurve i søgræs, som var utroligt populære i 70erne til alt fra strikketøj, brænde og aviser til vasketøj. Også her foreslår Cozy room at bruge kurvene som udendørs plantebeholdere. De passer fantastisk godt til krydderurter, og med en stribe af dem kan man let stykke et helt lille krydderurtebed sammen ovenpå terrassen eller plænen. De fås til priser fra ca. 40 kr.

Der er sket en mindre materialemæssig revolution, når det handler om trenden inden for udendørs potter. For år tilbage, kunne husejerne deles op i dem, der var til italiensk terracotta og dem, der var til glaserede thaikrukker. Så kom den franske bølge med de rillede oliventønder i zink, der inspirerede til zinkbaljer og andre zinbeholdere i spandevis. I de senere år han man set en enorm frihed i sammensætningen af former og materialer, hvor alt kan mixes til en personlig stil. Gamle æblekasser og trækasser med den rette patina har også været populære som plantekasser. De har en begrænset levetid, javel, men til gengæld bliver man ikke mødt af frostsprængninger til foråret, hvis de har fået lov til at overvintre ude.

Nu håber teamet bag Cozy room at give flere lyst til at lave endnu flere spændende kombinationer med materialer, former og farver. De naturfarvede kurve i søgræs passer utroligt godt til lerkrukker og både de hvide og de grå blondepotter er super søde sammen med zink. Blondepotter og kurve er ude i blomster- og interiørbutikker over det ganske land, og Cozy room oplyser om nærmeste forhandler på tlf. 63 17 23 33.

Yderligere oplysninger:
www.cozyroom.dk

Annette Bjørk, kreativ chef
Tlf. 21 42 30 54

Pia Stès, adm. direktør
Tlf. 21 70 90 74

Flere fotos i høj opløsning kan downloades på http://www.cozyroom.dk/pressegalleri/