Find vej: Forside » Artikler » Stilbevidst, dansk emfang vinder prestigefuld designpris

Stilbevidst, dansk emfang vinder prestigefuld designpris

Lagt på VVSworld.dk den 17-04-2012 af webmaster

Det dansk producerede og -designede emfang conus 01 fra Trepol Norden A/S har med den prestigefulde Red Dot Design Award, Best Of The Best 2012, slået sig fast som et banebrydende bidrag til det moderne køkken.

CONUS 01 er blandt de bedste af de bedste i verden. Det vurderede de internationale eksperter fra red dot design award-juryen for nylig, da det danskproducerede og -designede emfang CONUS 01 blev et af blot 62 produkter fra hele verden, der modtog topprisen Best of the best 2012. Det er et samarbejde mellem den østjyske emfang-producent Trepol Norden A/S og den aarhusianske tegnestue VE2, der har resulteret i den højeste hædersbevisning i den internationale designkonkurrence. I konkurrence med 4.515 andre produkter er CONUS 01 blevet belønnet for den unikke kombination af design og funktionalitet.
Vi betragtes nu af red dot design award-juryen som en af de bedste i designindustrien på verdensplan. Denne pris understøtter vores strategi om at skabe dansk design, høj kvalitet og danske produkter, der gør en forskel, siger Jørgen Skriver, direktør i Trepol Norden A/S.

TIDLØST IKON
Trepols patenterede filtersystem har været omdrejningspunkt for designet af CONUS-serien, der består af tre forskellige emfang. Den koniske form understøtter emfangets sugefunktion og afdækker effektivt kogearealet. Et intuitivt betjeningspanel er integreret i den koniske form og gør betjeningen lettilgængelig og rengøringsvenlig.
CONUS-serien er en nyfortolkning af det klassiske emfang-ikon spidsmodellen fra 1970erne som igen udspringer fra røgfanget over en traditionel smede-esse. Formsproget med den enkle koniske geometri refererer til klassisk dansk design, og den tidløse stil gør CONUS til et æstetisk objekt med et selvstændigt udtryk, siger Hugo Dines Schmidt, der siden 2009, som partner og designer i tegnestuen VE2, har haft et tæt samarbejde med Trepol.

INGEN MASSEPRODUKTION
Med CONUS har Trepol og VE2 fokuseret på at give emfanget et karaktergivende ydre, der tager sig smukt ud i det moderne køkken uden at gå på kompromis med den høje kvalitet, funktionalitet og det gode danske håndværk, Trepol er kendt for.
Vores produkter masseproduceres ikke, fordi vi prioriterer den højeste kvalitet. CONUS fremstilles i små serier af vores dygtige håndværkere, der stiller store krav til alt lige fra metallerne, der bliver udstanset, bukket, svejset og slebet, til arbejdet med at samle, montere og pakke det endelige produkt, siger Jørgen Skriver.

OM CONUS
⎯ CONUS-serien er designet af tegnestuen VE2 og består af tre modeller CONUS 01, 02 og 03.
⎯ Siden 2008 er kun otte andre danske produkter blevet belønnet med best of the best-prisen fra red dot design award.
⎯ Det er desuden muligt at skræddersy emfanget, så det passer nøjagtigt til bestemte køkkener.

OM TREPOL NORDEN A/S
⎯ Trepol blev etableret i 1972 og holder til i Skovby ved Galten i Østjylland.
⎯ Emfang fra Trepol er blandt markedets mest lydsvage.
⎯ Alle emfang fra Trepol er baseret på punktudsugning, som koncentrerer suget direkte over kogezonen frem for at trække luft fra hele det omkringliggende rum.
⎯ Som de eneste på markedet giver Trepol 2+3 års garanti på CONUS.

Læs mere på www.trepol.dk

OM VE2
⎯ VE2 er en aarhusiansk tegnestue med speciale i produktdesign og indretning.
⎯ Tegnestuen er etableret i 2007 og har fem ansatte.
⎯ VE2 vandt ved red dot design award 2012 også en pris for deres design af Flexibath Babybad-indsats for den danske virksomhed A Real Cool World.

Læs mere på www.ve2.dk

OM RED DOT DESIGN AWARD
⎯ Den tyske red dot design award anses for at være en af verdens største og fornemmeste designkonkurrencer med en jury bestående af 30 internationale eksperter med speciale i produktdesign, kommunikation og designkoncepter.
⎯ I 2012 blev i alt 4.515 produkter indsendt fra designere og firmaer fra 58 lande verden over.
⎯ Produkterne vurderes under 19 produkttype-afhængige kategorier.
⎯ Best of the best-prisen er topprisen i red dot design award den højeste hædersbevisning, reserveret for de førende vinderprodukter i hver kategori.

Læs mere på www.en.red-dot.org

YDERLIGERE INFORMATION
For flere oplysninger samt citater kontakt venligst:
⎯ Direktør Jørgen Skriver, Trepol Norden A/S, t: 28 90 50 83
⎯ Partner og designer Hugo Dines Schmidt, VE2, t: 20 98 50 34