Find vej: Forside » Artikler » Tryg tilbyder gratis indbrudstjek til danskerne

Tryg tilbyder gratis indbrudstjek til danskerne

Lagt på VVSworld.dk den 31-01-2013 af webmaster

Tryg tilbyder i samarbejde med Dansk Låsesmede Forening et gratis og uforpligtende indbrudstjek til boligejerne. Tiltaget er sat i søen for at mindske antallet af indbrud i private hjem, som sidste år løb op i mere end 43.000.

En ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at antallet af anmeldte indbrud i private hjem i 2012 løb op i mere end 43.000. Selvom tallet er lidt lavere end i 2011, hvor der blev anmeldt cirka 45.000 indbrud, kan boligejerne selv være med til at nedbringe den kedelige statistik yderligere ved at tage de rette forholdsregler. Derfor har forsikringsselskabet Tryg netop indgået en samarbejdsaftale med Dansk Låsesmede Forening for at kunne tilbyde et gratis og uforpligtende indbrudstjek til alle boligejere.

- Med et indbrudstjek får boligejerne gennemgået deres hjem sammen med en professionel låsesmed, som kan finde frem til, hvor det kan være nemt for tyven at bryde ind. Det har været af afgørende betydning for os, at låsesmeden ikke kun kan vise, hvordan man kan gøre det svært for tyven at bryde ind, men at de også helt konkret kan hjælpe boligejerne med at installere de relevante forebyggende løsninger, så indbrud kan undgås, fortæller Jette Pihl Jensen, direktør for Trygs forebyggelsesafdeling.

Jette Pihl Jensen understreger, at boligejerne ikke er forpligtet til at udbedre de ting, som låsesmeden måtte påpege under indbrudstjekket.

Indbrud kan spolere tryghedsfølelsen i eget hjem
For både forsikringsselskab og privatpersoner giver det god mening at forebygge indbrud. Jo mere skader helt kan undgås, desto mere positivt vil det være for forsikringspriserne. Dertil kommer, at det for de fleste er en stor følelsesmæssig belastning at blive udsat for et indbrud i eget hjem:

- Vores erfaring er, at det ikke så meget er det, at man får stjålet nogle ting. Medmindre det er ting af høj affektionsværdi, kan de jo som regel erstattes en til en. Det, der skaber størst frustration blandt vores kunder, er, at et indbrud i eget hjem er forbundet med stor utryghed for hele familien efterfølgende. Det er en følelse, som en erstatning fra forsikringsselskabet desværre ikke kan rode bod på, fortæller Jette Pihl Jensen.

Hun opfordrer interesserede boligejere til at klikke ind på www.tryg.dk/indbrudstjek , hvor det er nemt at bestille et gratis indbrudstjek af boligen.

Du kan finde flere gode råd til forebyggelse af skader generelt på www.tryg.dk/forebyg-skade.


FAKTA: DET KAN DU SELV GØRE
Der er få ting, du kan få at vide om dine låses sikkerhed ved blot at kigge på dem. Det, du selv kan gøre, er at stille disse spørgsmål:

1) Er dine cylindre udskiftet inden for de sidste 10 år
2) Er låsene korrekt og sikkert fastgjort
3) Er boltstykket udefra skjult, når døren er lukket
4) Er der to låse på alle yderdøre
5) Er der en stålbolt på hver lås
6) Måler bolten mindst 21 mm i låst stilling
7) Har mindst en af låsene cylinder både udvendig og indvendig
8) Flugter cylinder og cylinderring med hinanden