Find vej: Forside » Artikler

Nyt spændende tema til Odense Blomsterfestival

Temaet er på plads for årets blomsterfestival i Odense! Festivalen vil gerne invitere samarbejdspartnere og festivalgæster med på en rejse rundt i en smuk verden, når temaet ”What A Wonderful World” foldes ud i Odense fra 17.-20. august 2017. Odense Blomsterfestival klæder hvert år byen på, til et blomsterparadis, der er spækket med kunst, kultur og underholdning.What A Wonderful WorldTemaet er på plads for årets blomsterfestival i Odense og festivalen vil gerne invitere samarbejdspartnere og festivalgæster med på en rejse rundt i en smuk verden, når temaet ”What A Wonderful World” foldes ud i Odense fra 17.-20. august 2017.- Odense Blomsterfestival klæder hvert år byen på, til et blomsterparadis, der er spækket med kunst, kultur og underholdning. Hele festivalen er for alle i hele familien og er helt gratis at besøge.Hvert år definerer vi et tema, hvor alle involverede kan..

Korset ved Kavalergangen

For tredje gang beriges den københavnske sommer med en arkitekttegnet træpavillon i Kongens Have.Det er de Stockholm-baserede arkitekter Krupinski/Krupinska Arkitekter i samarbejde med Per Olsen, arkitekt MAA, der står bag den korsformede Allépavillon, der fra d. 18. august til d. 30. september vil stå til rådighed for gæster, som har lyst til alt fra picnic til gåtur, leg eller en stille stund væk fra byens larm.Projektet blev udvalgt som vinder blandt i alt 64 indsendte forslag i arkitektkonkurrencen om en midlertidig pavillon i Kongens Have.Allépavillonen er skabt specifikt til Platanplænen ved Hercules Pavillonen i den gamle barokhave. Den inviterer både til den hurtige gennemgang, da konstruktionen er en fortsættelse af de eksisterende alléer, Damegangen og Kavalergangen – og inviterer også til ophold, hvor man kan dvæle eller gå på opdagelse. Pavillonen, der opføres i..

Dag til dag levering af branddøre fra Novoferm

Nu kan man få branddøre på standardmål leveret fra dag til dag. Som et nyt tiltag har Novoferm et komplet program af branddøre på udvalgte modulmål på lager – klar til hurtig levering. Dørene fås med to forskellige karmtyper, er udstyret med låsekasse og lever op til kravene i den nye, europæiske norm for branddøre.Som førende leverandør af branddøre og -porte lancerer Novoferm nu et nyt koncept, hvor branddøre på standard-modulmål lagerføres, så de kan leveres fra dag til dag – eller afhentes direkte på Novoferms lager i Toftlund. ”Branddøre er en effektiv løsning både i forhold til brandsikring, men også støjdæmpning og indbrudssikring. Det er vores erfaring, at der i forbindelse med fx renoveringsprojekter og service kan opstå behov for at få leveret en branddør med det samme, og derfor er vi glade for nu at kunne tilbyde afhentning straks eller levering med fragtmand..

Ny lov kan blive genvej til bedre internetforbindelser og smartere byer

Mange danskere lever i byer med langsomt og ustabilt internet og en haltende digital infrastruktur. Nu kan der være hjælp at hente i en nyligt vedtaget lov om udrulning af fibernet.94 pct. af danskerne har i dag adgang til internet i hjemmet. Selvom hovedparten af dem generelt er tilfredse med deres internetforbindelse, døjer 10 pct., svarende til godt 280.000 danske familier med dårlig eller meget dårlig internetforbindelse. Problemet er størst omkring de mindre landsbyer, hvor 15 % angiver deres forbindelse til at være dårlig eller meget dårlig, mens det kun gælder for 7 % af indbyggerne i storbyerne. Det viser en undersøgelse om potentialet for byudvikling fra Megafon og NRGi. Søren Sørensen, adm. direktør for det østjyske energiselskab NRGi, der har ejerandel i bredbåndselskabet Fibia, ser et behov for endnu bredere udrulning af fiber, hvis man skal sikre en stærkere digital..

Fuldt hus til Sankt Hans på Grønttorvet

Allerede inden de første beboere er flyttet ind, summer Grønttorvet af liv. Mere end 100 mennesker mødte op til Sankt Hans med bål, taler og madboder. Det er nysgerrigheden efter det nye område, der trækker, lød det fra flere af de fremmødteI hverdagen er området omkring Grønttorvet fuld af travle håndværkere, der arbejder på at få opført boliger til de mange tusinde mennesker, der bliver beboere i Valbys nye, grønne bydel. Men fredag var gravemaskiner og kraner for en stund skiftet ud med bål og madboder, da der blev afholdt Sankt Hans i et af Grønttorvets hjørner. Her var både kommende og potentielle beboere, naboer og andre nysgerrige blandt de mere end 100 mennesker, der mødte op til arrangementet.- Vi er stolte over at være med til at skabe en aktiv og levende bydel, som tilmed er blandt Københavns grønneste. Her er sjæl og kulturarv, og de kommende beboere får en unik mulighed..

NRGi tildeler atter millioner til grønne projekter i Østjylland

Det østjyske energiselskab, NRGi, opfordrer igen østjyderne til at ansøge midler til grønne ideer og projekter, der gør forsynings-området bæredygtigt og energivenligt. Forårets pulje er på to millioner kroner, der skal komme andelshaverne og deres lokalområder til gode.Vi er godt på vej, men vi stadig skal sænke energiforbruget og gøre livet smartere og mere enkelt for borgere i og uden for byerne.Det er fortsat ambitionen fra det østjyske energiselskab NRGi, der som et led i den årlige udbetaling af rabat, er klar med en pulje på to mio. kr., som selskabets andelshavere kan ansøge om at få del i til projekter og ideer, der gør forsynings-området omkring Østjylland grønnere og mere bæredygtigt.”Vi var ovenud begejstrede for de mange gode ideer og ansøgninger, vi modtog i forbindelse med efterårets afvikling af værdipuljen. Derfor opfordrer vi igen vores andelshavere om at søge..

Efter- og videreuddannelse mangler fleksibilitet

En ny analyse viser, at over halvdelen af Dansk Byggeris medlemmer ikke er enige i, at AMU-kurserne, som bruges til at opgradere medarbejderes kompetencer og certifikater, er tilpasset virksomhedernes behov. De nye trepartsforhandlinger og voksen- og efteruddannelse bør sikre mere fleksibilitet, mener Dansk ByggeriAMU er uddannelser, som giver medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen uddannelse inden for blandt andet sikkerhed og certifikater samt anden kompetenceudvikling. Men en ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at over halvdelen af deltagerne i undersøgelsen ikke mener, at AMU-kurserne er godt nok tilpasset virksomhedernes behov. - Bygge- og anlægsbranchen er sæsonfølsom, og derfor er der meget travlt i nogle perioder og mindre i andre. Virksomhederne har brug for, at de kan sende deres medarbejdere på kursus, når det passer dem i forhold til tykkelsen på ordrebogen, forklarer..

Fagligheden skal løftes på AMU-kurserne

En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at næsten to tredjedele af Dansk Byggeris medlemmer ikke synes, kvaliteten af AMU-kurserne er høj. Det giver plads til forbedringer, når trepartsforhandlinger om et nyt voksen- og efteruddannelsessystem går i gang snart, mener Dansk ByggeriAMU er uddannelser, som giver medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen uddannelse inden for blandt andet sikkerhed og certifikater samt mulighed for faglig opkvalificering. En ny analyse fra Dansk Byggeri viser dog, at der er plads til betydelige forbedringer, når det drejer sig om kvaliteten af kurserne. - Bygge- og anlægsbranchen er generelt tilfreds med AMU-kurserne. Men næsten to tredjedele mener ikke, at kvaliteten er god nok. Det skal vi have gjort noget ved, når der om lidt er trepartsforhandlinger om voksen- og efteruddannelsessystemet, som AMU-kurserne er en del af, siger Louise Pihl, underdirektør i..

Fremtidens kloge hænder blev inspireret

Unge skal inspireres til at vælge en erhvervsuddannelse for at afværge fremtidens mangel på håndværkere. Derfor har FB Gruppen inviteret skoleklasser til at komme ud og møde nogle af de mere end 200 mennesker, der arbejder med opførelsen af Grønttorvet i ValbyDet historiske grønttorv i Valby vil over de næste fem år gennemgå en omfattende transformation fra handelsområde til moderne boligkvarter. Projektet i Valby er blot en af mange i det store byggeboom, der finder sted i især de større danske byer nu og de næste mange år. Det hænger dårligt sammen med den undersøgelse, Dansk Byggeri udarbejdede sidste år. Her kom det frem, at bygge- og anlægsbranchen vil komme til at mangle op mod 14.000 faglærte håndværkere på landsplan inden for de næste 10 år. Et tal der er til at føle på, og som kan være en fremtidig barriere for en af Danmarks mest vækstskabende brancher. Dette er en af..

Stor global interesse i online kursus om antibiotikaresistens

På ét år har mere end 14.000 kursister fra hele verden lært om, hvordan bakterier udvikler og spreder resistens, og hvordan man tester bakterier for resistens. Det er sket via et gratis online kursus, som er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Instituttet har yderligere to online kurser i støbeskeen.Eksperter fra DTU Fødevareinstituttet har i løbet af det seneste år givet mere end 14.000 kursister fra Brasilien og Bhutan til Egypten og Eritrea en indføring i antibiotikaresistens problematikken via et gratis online kursus. Siden det gratis MOOC e-læringskursus blev lanceret i juni 2016, har kursister fra hele verden blandt andet lært, hvordan bakterier udvikler og spreder resistens, og hvordan gængse metoder til at teste bakterierne bruges.Mens nogle kursister vælger at tage de moduler, de har speciel interesse i eller har brug for mere viden om – f.eks. i forbindelse med deres..

Kvindelig leder med hang til knallerter, amerikanerbiler - og bygningsteknik

Susanne Krarup Andersen er 1. maj 2017 ansat som distriktschef for Caverion i Jylland Syd. Senest kommer hun fra en stilling som Vice President hos TDC Operation, hvor hun blandt andet også har været salgsdirektørSusanne Krarup Andersen, 50 år, er netop tiltrådt som distriktschef med ansvar for Jylland Syd hos teknikentreprenøren Caverion. Her overtager hun overtager en serviceforretning med eksisterende, længerevarende kunder, som hun ønsker at udvikle yderligere. - Jeg vil gerne have et tættere forhold til og udvikle vores kunder endnu mere. Caverions strategi handler om, at vi tager livscyklusansvar for vores kunders bygninger. Målet er at udvide hele serviceforretningen og få flere kunder på servicekontrakter, hvor kunderne netop overlader ansvaret for bygningsdriften til os, så de kan koncentrere sig om deres egen kerneforretning, siger Susanne Krarup Andersen.På nær fire år hos..

Er et vinskab kun til dyre vine?

Danskerne har traditionelt set været en øldrikkende nation. Bevares, vi er da stadig meget glade for øl, specialøl især, men i løbet af det seneste årti har vi fået meget mere smag for druerne. Både de røde og grønne. Nu ønsker vi også at opbevare dråberne bedst muligt. For optimal smagsoplevelse og holdbarhed.Et glas kølig hvidvin på terrassen en lun sommeraften, et godt glas rødvin til middagen eller madlavningen, et glas bobler for at fejre en dejlig begivenhed. Ingen anledning er for stor eller lille til at nyde et glas vin. Vin er festligt og lidt højtideligt, og alle kan være med. Vinskabe kun for entusiaster?Skal man være enten snobbet eller nørdet for at eje et vinskab? Nej, absolut ikke; men du skal være interesseret i at få det allerbedste ud af dine flasker. For det er ikke kun de dyrebare dråber, der skal have plads i vinskabet. Alle vine, også flasker til 70,-..

Guide til det spiselige studenterbesøg

Når et vognlæs glade unge mennesker invaderer hus og have, er det maden og drikkevarerne, der er i fokus. Hvordan gør man det til en god oplevelse for både studenter og værter? Det giver cateringekspert et par bud på her.Inden længe runger sommerlandet af kulørte lastvogne fyldt med unge mennesker berusede af lige dele lettelse, glæde og varierende grader af alkohol. Turen rundt til studenternes familier er det længe ventede punktum på flere års slid og bankende hjerter ved det frygtede grønne bord. Som forældre vil man derfor gøre alt for at gøre besøget så godt som muligt. Ved hjælp af nogle få fif, tips og huskeregler kan man nå langt for at gøre det forholdsvist korte stop på køreturen til mere end blot endnu et i rækken. Lone Larsen fra cateringvirksomheden Kejserindens Gryder har mange års erfaring med levering af festmad til konfirmationer, firmafester, frokostaftaler - og de..

I dag afgøres det om dansker vinder titlen som Designer of the Year i Europa

Den prisvindende cykeldesigner Brian Hoehl fra Hornbæk i Nordsjælland kan i dag vinde karrierens hidtil største anerkendelse - om Designer of the Year i Europa. Vinderen afsløres senere i dag i Europa-Parlamentet.Det kan blive en historisk dag for industriel designer Brian Hoehl fra Hornbæk i Nordsjælland - og for dansk design. I aften afgøres det, om Brian Hoehl kan føje titlen Designer of the Year 2017 til sit i forvejen imponerende cv.Prisen uddeles af European Product Design Award (EPDA) i aften kl. 18 ved en ceremoni i Europa Parlamentet i Bruxelles.Brian Hoehl er nomineret til den prestigiøse titel for sit design af el-cyklen Pininfarina E-voluzione. El-cyklen har i forvejen opnået den højeste anerkendelse "Platin" i European Product Design Award.Pininfarina E-voluzione er en state-of-the-art el-cykel, hvor alle dele er totalt integreret. Cyklen har Brian Hoehl..

Brugte juice- og mælkekartoner gentænkes i ny arkitektpavillon

Ny arkitektur på gamle kartoner. ROTUNDA, tegnet af arkitekterne MAA Marie Joo Thorup og Troels Skov-Carlsen åbner den 22. maj kl 16.00 Åparken, Carl Blochs Gade/Thorvaldsensgade, Aarhus CPavillonen ROTUNDA vandt konkurrencen om en MAA-pavillon til Århus, udskrevet af Arkitektforeningens Lokalafdeling Østjylland i januar 2017, hvor arkitekter MAA havde 100-timer til at designe en nytænkende, bæredygtig pavillon til Åparken. Der kom 58 forslag, og blandt dem var det de unge arkitekter MAA Marie Joo Thorup og Troels Skov-Carlsen, der løb med sejren og en præmie på 50.000 kr.ROTUNDA er en cirkelformet 5 meter høj pavillon, en smuk trækonstruktion beklædt med bølgeplader lavet af brugte juice- og mælkekartoner. Pladerne bliver baggrund for byrummet og kan fungere som lærred for skiftende billede- og lysprojektioner, og pavillonen kan bruges af de besøgende til alt fra dasen i..

Designmarked på Det gamle Grønttorv i weekenden

På Det gamle Grønttorv i Valby – som netop nu er ved at blive omdannet til en helt ny bydel med 2.000 boliger - kan designelskere denne weekend opleve upcoming designere inden for alt fra beklædning og møbeldesign til keramik, smykker og kunst til det populære designmarked FindersKeepersSelvom byggeriet på Det gamle Grønttorv er i fuld gang med opførelsen af 2.000 boliger, summer området af aktivitet og liv – og området vil over de næste mange måneder byde på masser af spændende oplevelser for hele familien. I denne weekend – den 19-20. november - løber det populære designmarked FindersKeepers således af stablen i de store haller på Det gamle Grønttorv i Valby. Her vil flere end 150 små og upcoming designere inden for alt fra beklædning og møbeldesign til keramik, smykker og artworks sælge og udstille deres varer. Designelskere og andre interesserede kan derfor få et indblik i, hvad..

OBUZI tilbyder nu B2B salg af håndlavede møbler

Danske møbelforhandlere og webshops, der sætter pris på håndlavede og fuldstændig unikke møbler, har nu mulighed for et B2B samarbejde med det danske møbelbrand OBUZI. I Danmark har OBUZI ellers kun solgt direkte til private, mens salget i resten af Skandinavien samt i Storbritannien har fundet sted via e-handel og møbelbutikker.Et grundigt websalgs-konceptUd over at søge et salgssamarbejde med fysiske butikker i Danmark, har OBUZI også udviklet et grundigt webshop koncept til det danske marked. Alle varer leveres pakket og klar til videreforsendelse indenfor 24 timer, fortæller virksomhedens CEO, Alen Hrustic. ”OBUZI kan tilbyde danske web-butikker en høj grad af forsyningssikkerhed, komplet billedmateriale og effektiv service”. OBUZI er baseret i Glostrup, hvor man siden 2014 har stået for design og salg af håndlavede møbler, som er fremstillet af massivt træ og andre..

Dæmpbar downlight til vådrum

Med Decor IP65-downlight fra Bright by Flash Light Group A/S er det nemt at skabe belysning i brusenichen og andre områder med høj luftfugtighed.Decor IP65 er en funktionel indbygningsspot, som foruden at være dæmpbar også har en høj IP-klasse. Med en IP-klasse på 65 er downlighten velegnet til vådrum og arealer med fugt – eksempelvis brusenicher (zone 3). Den må endvidere monteres i vådrum med lavere loftshøjde end 2,25m.Decor IP65 leveres som standard i hvid. For de, der søger et mere eksklusivt look, kan der tilkøbes en front-ring i børstet stål. Downlighten måler Ø83mm med en dybde på 66mm og en udskæring på Ø70mm. Den integrerede lyskilde i Decor IP65 har en levetid på 30.000 timer og en ekstraordinær god farvegengivelse på RA95.Den nye downlight markedsføres i Danmark af Bright by Flash Light Group A/S, som yder professionel rådgivning i forbindelse med projekter, herunder..

LED lysrør med montering i eksisterende armaturer

Ved nem og hurtig udskiftning i eksisterende armaturer sikrer Line LED lysrør fra Bright by Flash Light Group A/S et godt lysudbytte i bad og køkken – og andre steder, hvor traditionelle lysstofrør typisk anvendesLine-serien er LED lysrør, som kan monteres i eksisterende armaturer. Serien er velegnet til badeværelser, køkkener og andre steder med lysrørsbelysning. Det eneste krav for installation af Line LED lysrør er udskiftning af den eksisterende glimtænder til den medfølgende LED-kompatible glimtænder. Line LED Lysrør kommer i tre wattage-størrelser: 9, 18 og 23. Lysrørene fås med en farvetemperatur på 3000K og 4000K og har en levetid på 40.000 timer. Med Line-serien tænder lyset med det samme.Det nye lysrør markedsføres i Danmark af Bright by Flash Light Group A/S, som yder professionel rådgivning i forbindelse med projekter, herunder projektbeskrivelse, lys- og..

Stor interesse for lejeboliger på Grønttorvet

Til sommer står de første lejeboliger i Københavns nye bydel klar. For at komme i betragtning til lejlighederne skal man møde op til åbent hus. Det har mange familier benyttet sig af - og efter første åbent hus arrangement er to tredjedele af lejlighederne allerede reserveret.Mere end 150 familier brugte nogle timer af deres søndag på at lægge vejen forbi Grønttorvet i Valby. Her var det nemlig første gang, at der var åbent hus i nyopførte Hortensia Hus, der rummer 133 af lejelejlighederne i Københavns nye bydel. Lejlighederne bliver ikke lejet ud via ventelister men kræver, at interesserede møder personligt op til åbent hus for at se nærmere på de forskellige lejlighedstyper. To tredjedele allerede reserveret Og de fremmødte gik ikke skuffede derfra, for efter arrangementet mangler kun 46 af de 133 lejligheder at blive reserveret og udlejet. - Vi er selvfølgelig meget glade for..

Hvor der er røg, er der smag

Vi elsker smagen af røg i fødevarer. Røgsmag er lig med den ultimative grillsmag. Hop med på bølgen, og tag din madlavning til det næste niveau med denne spritnye model af Smoking Gun fra Sage.Giv maden lidt røg!Røgning er en tusind år gammel teknik til at konservere kød og fisk på. I gamle dage blev madvarerne hængt op i skorstenen, så kunne de holde sig i månedsvis. I dag røger vi maden for at få en fantastisk smagsoplevelse - og fordi det er sjovt. Den dybe smag af røg er eftertragtet; men røgning er besværligt. Og helt unødvendigt for at få den delikate røgsmag i maden. Med den seneste udgave af den håndholdte røgpistol fra Sage kan du nemt tilføre selv maden det ekstra pift – uden brug af varme. Nemt og lækkertMed det lille vidunder fra Sage kan du hurtigt tilsætte en lækker røget smag til dine retter, snacks eller drinks. Røgpistolen laver kold røg og giver straks..

Han bevarer vores bygningsmæssige kulturarv

Den 22. juni 2017 fylder arkitekt Ole Drachmann 65. Da hans venner og kolleger begyndte at tale om pension, startede han for tre år siden et nyt, succesrigt kapitel i sit arbejdsliv og etablerede Drachmann Arkitekter, som han driver sammen med datteren Amalie. Tilsammen udgør de et af Danmarks stærkeste restaurerings-teams når det kommer til at bevare vores bygningsmæssige kulturarvOle Drachmann driver efter mere end en menneskealder i branchen nu på 3. år sit eget arkitektfirma, Drachmann Arkitekter. Han er særdeles godt tilfreds med, at da hans jævnaldrende begyndte at gå på pension, startede han et nyt, succesrigt kapitel i sit arbejdsliv. Torsdag den 22. juni 2017 fylder han 65 år.Firmaet driver han sammen med sin datter Amalie Drachmann, der også er arkitekt. Til sammen udgør de et af Danmarks stærkeste restaureringsteams, når det kommer til at bevare vores..

Nyansættelse: Projektchef Signe Mette Thrane

Projektchef Signe Mette Thrane, OBH Rådg. Ingeniører A/SI OBH-Gruppen A/S Rådgivende Ingeniører udvider vi vores medarbejderstab.Signe Mette Thrane starter med første arbejdsdag den 19 juni som projektchef i OBH Rådg. Ingeniører A/S. Signe har tidligere været ansat hos forskellige arkitektfirmaer, og kommer fra en stilling hos Dall & Lindhardtsen A/S / Konsortiet Medic OUH.

Virksomheder er ikke bekendt med halvandet år gammel lov om ansættelsesklausuler

Den 1. januar 2016 trådte en ny lov om ansættelsesklausuler i kraft. Loven medførte en række væsentlige ændringer for kunde- og konkurrenceklausuler i ansættelsesaftaler. Det er dog ikke alle virksomheder der er bekendte med den ”nye” lov. Virksomhederne opererer således stadig efter den gamle lov. Det kan få alvorlige økonomiske konsekvenser.Den nye lov i korte træk – de forskellige ansættelsesklausuler og kompensationDen nye lov om ansættelsesklausuler havde til formål at begrænse brugen af ansættelsesklausuler. Der-for medførte loven at arbejdsgiverens mulighed for at indgå jobklausuler med enten lønmodtageren eller andre virksomheder blev fjernet. Kun hvis visse betingelser herfor er opfyldt, kan jobklausuler aftales ved virksomhedsoverdragelser.For konkurrenceklausuler blev der bl.a. indført krav om, at lønmodtageren skal indtage en ”helt særlig betroet stilling”...

En ny etape begynder på Grønttorvet

Bygningerne på Grønttorvet spirer frem. Allerede før de første lejere sætter nøglen i døren i Hortensia Hus, kan bydelen fejre rejsegilde på det næste byggeri, der forventes klar til indflytning i efteråret.Hundredvis af håndværkere, samarbejdspartnere og andre involverede i Grønttorvets udvikling var forleden til rejsegilde på Lathyrus Hus – det andet boligbyggeri med lejeboliger på Grønttorvet. Her blev de mange håndværkere traditionen tro hyldet for deres gode arbejde af FB Gruppen A/S, der er udvikler for Grønttorvet.- Grønttorvet er et særligt projekt, hvor blandede kvalitetsboliger til rimelige priser kombineres med grønne miljøer og landsbystemning. Opførelsen af 2.200 ejer-, andels- og lejeboliger med et nyt byggeri færdig hvert kvartal sætter høje krav til alle involverede. Derfor glæder det os, at håndværkerne beretter om, hvor stolte de er af deres arbejde med projektet,..

Nyt netværk skal styrke privat-offentligt samarbejde om byudvikling

Kommuner og private aktører vil styrke vækst og byudvikling i Danmark ved hjælp af nye samarbejdsmodeller. Derfor opretter de nyt netværk. Inspirationen kommer blandt andet fra udlandet, hvor lignende metoder har vist sig som en positiv vækstdriver i udviklingen af byområder.KL, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Realdania By & Byg går nu sammen med 11 kommuner i et netværk, der skal styrke privat-offentligt samarbejde om vækst og byudvikling i Danmark. Netværkskommunerne er allerede i tæt dialog med lokale private aktører om at etablere konkrete samarbejdsprojekter.Det fælles mål er at få løst en række konkrete udfordringer med eksempelvis tiltrækning af arbejdskraft, udvikling af detailhandlen, trængsel og mobilitet, iværksætteri, bosætning og turisme. Parterne bag netværket forventer, at en nytænkning af privat-offentlige samarbejder i Danmark er en afgørende..

Ny dørtætningsliste skal holde rotterne ude

Rotter kan gøre stor skade som ubudne gæster i fx detailbutikker. En ny patenteret dørtætningsliste skal sørge for, at rotterne i hvert fald ikke kommer ind den vej. Door System kan som eneste dørproducent fremover tilbyde dørløsninger med den nye rotteresistente liste.Rottebesøg i detailhandlen har stor konsekvens for de butikker, det går ud over. Butikkerne må holde lukket, mens rottefangsten står på, og når der skal ryddes op efter rottebesøget. En ny patenteret dørtætningsliste RaXit® sørger for, at rotterne ikke kan gnave sig vej via døråbningen. RaXit® erstatter de almindelige børstelister, som rotterne relativt nemt kan gnave sig igennem.Door System A/S kan som eneste dørproducent fremover tilbyde dørløsninger med RaXit® og kan også levere den nye rotteresistente dørtætningsliste i løse længder til eksisterende døre.RaXit® dørtætningslisten:RaXit® dørtætningslisten..

Danske Dominus går nordisk

Den svensk baserede Nordomatic-koncern køber norske SD-Consult AS, der arbejder med intelligent bygningsdrift. Med Dominus i Danmark, SDC i Norge og Nordomatic i Sverige skabes en ny, nordisk spiller inden for smart buildings. Danske Dominus skal nu til Norge for at bistå med kompetencer inden for projektforretninger, og nordiske kunder kan serviceres på tværs af landegrænserSidste år købte den svenske kapitalfond Adelis Equity Partners en del af svenske Nordomatic, som samtidig købte danske Dominus ud af energikoncernen EWII, der tidligere var kendt som Trefor. Ved handelen blev svenske Nordomatic nyt søsterselskab for danske Dominus, og kapitalfonden meldte dengang ud, at ambitionen var at skabe en nordisk koncern for ”smart buildings”.Nu køber Nordomatic norske SD-Consult AS, der ligesom danske Dominus og svenske Nordomatic arbejder med intelligent bygningsdrift baseret på åbne og..

Job hos Caverion efter flugt fra Syriens grusomme krig

Mazen Mohammed Rashawani og Raaed Jamal Turjman er begge flygtet fra krigen i Syrien. Efter et praktikforløb og en periode med løntilskud er de begge nu kolleger på lige fod med alle andre i Odense-afdelingen hos teknikentreprenøren CaverionAntallet af flygtninge, der er kommet i arbejde, steg fra marts til november 2016 med 75 % fra 4100 til 7200. Det viser en beregning fra Dansk Industri foretaget på et særudtræk af data fra Danmark Statistik og Beskæftigelsesministeriets DREAM-register.En af grundene er, at kommunerne er blevet bedre til at opsøge virksomhederne, og det var her, teknikgiganten Caverion kom på banen. Virksomheden opererer internationalt og beskæftiger alene i Danmark over 1.000 medarbejdere, der arbejder ud fra 13 servicecentre og afdelinger, heraf den i Odense.Fra jura og engelsk litteratur til industrienEfter praktik og løntilskud har Caverion ansat Raaed Jamal..

Dansk design og håndværk skaber emfang af høj klasse

Conus fra trepol fremstilles fra start til slut i DanmarkNår man ser på emfang til køkkenet, skiller Trepol sig ud ved at designe og fremstille alle deres modeller her i landet efter håndværksmæssige traditioner. Det betyder, at emfangene ikke masseproduceres, men laves i små serier med store krav til materialer og håndværk. Resultatet er en ekstraordinær kvalitet, der tåler sammenligning med designermøbler til hjemmet.Conus-modellerne, der blandt andet fås i messing, er eksempler på, hvor omhyggeligt de 6 smede og øvrige håndværkere arbejder hos virksomheden i Odense. Fra metallet udstanses, valses, bukkes, svejses og poleres – til de færdige emfang samles, monteres og pakkes. Alt er dansk kvalitet, inklusiv den indbyggede elektroniske styring.Runde former og max. effektivitetTrepol arbejder meget med runde og organiske former, hvor de fleste andre tænker firkantet. Det..

Skift til PM-motor sparer producent af fiskefoder for mindst 135.000 kWh pr. år

Langsigtede energibesparelser, driftssikkerhed og lavere omkostninger til vedligeholdelse var de væsentlige argumenter, da fiskefoderproducenten Aller Aqua udskiftede en havareret DC-motor med en energioptimeret Dyneo Permanent Magnet motor. Sammenlignet med en ny DC-motor sparer PM-motoren Aller Aqua for en el-omkostning på 135.000 kWh pr. år.Aller Aqua producerer industrielt fiskefoder til hele verden, og alene fra Danmark eksporteres til 52 lande. Virksomheden producerer både foder til koldt/varmt saltvand, koldt/varmt ferskvand og fisketyper som ørred, laks, karper, stør m.m.Produktionen af de mange hundrede ton fiskefoder kræver meget energi, og hos Aller Aqua måler man konstant hvor meget strøm og hvor mange kubikmeter gas, der bliver brugt til at producere et kilo fiskefoder. Det gælder også på Aller Aquas fabrikker i Tyskland, Polen og Egypten samt de kommende nye..

Flot kickstart i Midtjylland

Midtjylland oplever et boom af nye spændende bygge- og anlægsprojekter. Building Network valgte derfor at tage turen vestpå og afholde netværkskonference på det natursmukke Sinatur Hotel Skarrildhus syd. Med på konferencen var bygherrer, rådgivere og entreprenører fra regionen, der var inviteret til at komme og give et unikt indblik i nogle af Midtjyllands fremtidige bygge- og anlægsprojekter.Direktør i Building Network, Mickey Lund, bød efter en lækker og velsmagende frokost velkommen til de knap 50 fremmødte medlemmer og gæster. Mickey Lund kunne indledningsvis fortælle, at Building Network er i en konstant udvikling og har stor succes med at tiltrække nye medlemmer fra hele landet. Samtidig er det tredje gang, at Building Network afholder en konference i Jylland og bestemt ikke den sidste, understregede Mickey Lund.Inden præsentationen af konferencens første taler, gav Mickey Lund..

Den sidste aflevering: Silkeborg Stadion sælges til genbrug

Da Silkeborg Stadion blev bygget i 1945 var det i høj grad af materialer fra militære overskudslagre. Nu sælges alt løsøre på auktion med 'åbent hus' eftersyn på fredag. Og selvom stadion har udviklet sig meget siden og undervejs også taget navneforandring til Mascot Park, så er ringen derfor ved at blive sluttet på smukkeste vis, når stadion nu sælges. For egentlig kunne det også bare jævnes med jorden for at gøre plads til de boliger der kommer. Men Mascot Park har allieret sig med to partnere, der sørger for at nedbrydningen ikke sker på den almindelige brutale vis.For først sælges alt løsøre samt alt demonterbart materiel af det randrusianske auktionshus Campen Auktioner. Og alt demonterbart er bogstaveligt talt: Hvad med en elevator? En indgangssluse? Et omklædningsrum? Eller sommerens hit, fire 30 meter høje lysmaster inklusiv projektører, der kan forvandle selv den mørkeste nat..

Omlæg boligskatten og giv børnefamilier, pensionister og andre boligejere bedre livsvilkår

Tænk nyt i stedet for at lave nye fradrag og fjern samtidig risikoen for en ny stor offentlig IT-skandale.Skatteminister Karsten Lauritzen føler sig inspireret af den svenske model for fradrag for rengøring, børnepasning mv. Der er en anden svensk model, han hellere skulle se nøjere på, og som vil løses problemerne for de mange børnefamilier, pensionister og alle andre, der bor i en ejerbolig. ”Der findes en direkte, nem og gennemprøvet model for en ændret boligbeskatning, der i høj grad vil hjælpe de travle børnefamilier og samtidig også forhindre, at mennesker beskattes ud af deres egen bolig – det er ikke så svært” siger Kim Juhlin, formand for Boligejerne.Vi har i Danmark ca. 1,5 mio. ejerboliger og langt den største del af os bor altså i en ejerbolig. At vi bor i en ejerbolig betyder på ingen måde, at vi er rige, rigtig mange familier i egen bolig er presset på økonomien og..

Roskilde Dyrskue melder alt klar til 3 festlige dage med danske landbrug

1.800 dyr, en fyldt maskinudstilling, lokale fødevarer og en masse børneoplevelser venter gæsterne til Roskilde Dyrskue 2017.Roskilde Dyrskue er mødestedet for land og by. Her samles de bedste dyr, de nyeste maskiner og en masse spændende fødevarer i festlige rammer, så gæsterne kan gå på opdagelse i dansk landbrug. Ministerens åbningMiljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen åbner Roskilde Dyrskue fredag kl. 11.30. Ved åbningen i Ring 1 taler også Roskilde borgmester Joy Mogensen, samt Roskilde Dyrskues formand Povl Fritzner. ”Vi er meget glade for at Esben Lunde Larsen vil tale ved dyrskuets åbning. Roskilde Dyrskue er som Danmarks største dyrskue en væsentlig skueplads for dansk landbrug, for her kan vi vise, hvad vi laver og få lejlighed for at tale med de mange, der har interesse for dansk landbrug”, fortæller Povl Fritzner og fortsætter: ”Vi har afholdt dyrskue på..

Ny type person- og truckværn sparer både tid og penge

Virksomheden Tech Safe Products i Esbjerg lancerer et innovativt, patenteret truckværn, som udover store anvendelsesmuligheder, også er hurtigt at montere og udskifte, og som dertil kan anskaffes til en konkurrencedygtig pris.Det var med baggrund i sit arbejde indenfor levnedsmiddelindustrien, at Allan Christensen fra Esbjerg fostrede idéen til en ny type truckværn - ofte kaldet pullerter. De velkendte, nedstøbte pullerter, som de fleste kender fra fabrikshaller, parkeringspladser og varelagre m.m. giver godt nok den nødvendige beskyttelse for personer og materiel. Problemerne opstår når disse truckværn bliver beskadiget - for eksempel efter en påkørsel - og derfor skal udskiftes. Typisk skal betongulv brydes op for at få dem fri, og dertil bliver de betegnet som urent affald, da de fleste er fyldt op med beton.- At afmontere de traditionelle truckværn, og montere nye af slagsen,..

Køb dyrevelfærd i din køledisk

Fra i dag kan danskerne købe grisekød med det statslige Dyrevelfærdsmærke i butikkerne. Miljø- og fødevareministeren vil udvide mærkningen til andre former for kød.Fra i dag kan danskerne aktivt være med til at fremme dyrevelfærd ved at købe et, to eller tre-hjertet grisekød. Mærkets tre niveauer definerer tre grader af bedre dyrevelfærd. Det statslige dyrevelfærdsmærke udvides allerede nu til flere produkter, så forbrugerne inden længe kan vælge æg og pålæg med hjerter på.- Nu lægger vi ud med grisekød. Men inden for det næste år håber vi at præsentere æg og pålæg med hjerter på. Derudover arbejder vi på at kunne tilføje fjerkræ og senere okse- og kalvekød. Mulighederne er jo mange. Hvis vi opnår forbedringer af dyrevelfærden for grise, kan vi udvide med andre dyrearter og andre produkter, siger Esben Lunde Larsen.Det statslige dyrevelfærdsmærke er i dag landet i supermarkedernes..

CSIS Security Group A/S klar til anti-eCrime vækst i Storbritannien

Den stadig voksende og øgede cybertrussel, motiverer det danske it-sikkerhedsfirma CSIS til at intensivere forretningsfokus mod Storbritannien. Der åbnes kontor i London.Danmarks førende cybersikkerhedsselskab, CSIS Security Group A / S, har annonceret oprettelsen af et nyt kontor i London, Storbritannien. Formålet er at styrke selskabets positionerings- og vækststrategi med fokus på anti-e-crime-tjenester.To nye ansigter, som netop er blevet ansat i CSIS, vil lede det nye kontor:Adrian Flagg har arbejde med it-sikkerhed indenfor den finansielle sektor i mere end 20 år. Adrian vil være ansvarlig for den eksisterende kundebase samt ekspandere virksomheden til andre vertikale sektorer.Daniel Shepherd har leveret management- og it-sikkerhedsrådgivning til virksomheder i mere end 15 år. Daniel vil være den daglige leder for nye vækstområder og teknologier som i første omgang fokuserer på..

Nordsjællands nye nationalpark vokser med 83 lodsejere

En endnu større udgave end forventet af Nationalpark Kongernes Nordsjælland er endelig ved at blive en realitet. Fem kommuner og 283 private lodsejere står bag Danmarks næststørste nationalpark. Siden august 2016 er der kommet 83 flere lodsejere med.Danmarks nyeste nationalpark Kongernes Nordsjælland bliver endnu større end først antaget.Den femte nationalpark i den danske nationalparkrække bliver med sine ca. 25.800 ha den næststørste danske nationalpark efter Nationalpark Vadehavet. Den rummer Danmarks to største søer, Arresø og Esrum Sø, samt en af Danmarks største skove - Gribskov.Forligskredsen er netop blevet enig om at sende et forslag til bekendtgørelse i høring, som udvider parken med 83 flere lodsejere. -Det er meget glædeligt, at vi efter 10 års arbejde endelig kan sende forslag til bekendtgørelse om Nationalpark Kongernes Nordsjælland i offentlig høring. De fem kommuner..

Manglende lønudbetaling blev begyndelsen på familiedynasti i entreprenørbranchen: Nu sælger de alt

CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Manglende lønudbetaling blev begyndelsen på... // # ###################################################################### # // // # Form validation customer to_payment // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#form_to_payment").validate({ rules: { accept_terms: { required: true } }, messages: { accept_terms: { required: 'Du skal accepterer handelsbetingelserne' } }, errorLabelContainer: "#error" }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation Search // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#pwsearch").validate({ rules: { q:..

Minister: Kompensation til private skovejere skal sikre mere vild og urørt natur

Ny tilskudsordning gør det mere attraktivt for private skovejere at lade skov med store naturværdier stå urørt.Skov, der vokser vildt og urørt af menneskehånd, udvikler sig med tiden til et eldorado for naturen. Omkring de store, gamle træer lever hundredevis af forskellige fugle, insekter, mos og svampe, der trives i den urørte skovs frodige miljø.Med Aftalen om Naturpakken fra foråret 2016 bliver arealet med biodiversitetsskov i statens skove mere end fordoblet. Men også flere private skove skal bidrage til indsatsen. Derfor kan private skovejere fra juli 2017 søge tilskud fra en ny ordning til at lægge skovområder urørt.-Noget af landets bedste skovnatur finder vi i private skove, hvor ejerne ofte i generationer har givet naturen lov at råde i sumpede og ufremkommelige dele af skoven. Derfor var det vigtigt for aftaleparterne bag Naturpakken, at de private skovejere også fik tilbud..

Dine madrester kan nu blive til gødning på markerne

Ny viden fra Miljø- og Fødevareministeriet gør det muligt for Mejeriforeningen og Arlas landmænd at bruge behandlet madaffald som gødning på markerne.Fra jord til bord – til jord igen. Arla åbner for, at deres landmænd kan bruge danskernes behandlede madaffald som gødning på markerne. Det sker på baggrund af et projekt, som Miljøstyrelsen har udarbejdet i samarbejdet med Arla og Mejeriforeningen.Dermed kan madaffaldet bidrage til væksten hos de planter, malkekøerne spiser – og være med til at sende frisk mælk tilbage til forbrugerne. Resultatet af projektet glæder miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.- Regeringen har netop modtaget en række anbefalinger om cirkulær økonomi, og dette er et godt eksempel på, hvordan vi kan få det meste ud af vores madaffald. Jeg er glad for, at ny viden fra mit ministerium kan føre til positive forandringer og bidrage til en cirkulær økonomi,..

Stor nyhed i sommerens agurketid: Århusiansk plantecenter mener græsset er grønnere på den anden side!

CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Stor nyhed i sommerens agurketid: Århusiansk... // # ###################################################################### # // // # Form validation customer to_payment // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#form_to_payment").validate({ rules: { accept_terms: { required: true } }, messages: { accept_terms: { required: 'Du skal accepterer handelsbetingelserne' } }, errorLabelContainer: "#error" }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation Search // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#pwsearch").validate({ rules: { q:..

Puglisi starter gastronomisk gårdfestival

Den 19.-20. august inviterer Christian F. Puglisi til festival med fokus på gastronomi og landbrug på Farm of Ideas uden for Lejre. Festivalen Seed Exchange er gratis og byder på frøbytning, økologisk mad og debatter med internationale stjernekokke og ildsjæle som Carlo Petrini, Sean Brock, Claus Meyer og Frank ’Bonderøven’ Erichsen.For et år siden etablerede Michelinkokken Christian F. Puglisi gården Farm of Ideas, der ligger uden for Lejre og producerer bæredygtige råvarer til hans restauranter Relæ, BÆST, Manfreds og Mirabelle. Missionen er at skabe dialog mellem kokke og landmænd om den måde, vi producerer og distribuerer fødevarer på. For at fejre, at Farm of Ideas nu står på egne ben og viser vejen for mødet mellem gastronomi og landbrug, inviterer Puglisi under Copenhagen Cooking landmænd, stjernekokke, foodies og lokale beboere til to dages festival på sin gård. Der..

Byt plantefrø med Meyer og Bonderøven til årets gårdfest

Der er både workshops og paneldebatter om gastronomi, økomad i verdensklasse, legeområde og markedsplads med lokale producenter, når michelin-kokken Christian F. Puglisi inviterer til den gratis gårdfestival Seed Exchange 19.-20 august.Der er så dejligt ude på landet. Og der er særligt dejligt næstsidste weekend i august, når kokken og iværksætteren Christian F. Puglisi inviterer børnefamilier, foodies og økofans til gastronomisk festival på sin gård Farm of Ideas i Kirke Såby uden for Lejre. Til daglig producerer gården bæredygtige råvarer til hans restauranter Relæ, BÆST, Manfreds og Mirabelle, men for en weekend er den omdannet til årets bedste høstfest. »Det er en mulighed for at komme og se, hvad vi egentlig laver her. Vi håber, at det vil tiltrække både landmænd og lokale producenter, men også københavnere og børnefamilier. Vi føler der er et behov for at skabe et..

ProLøn booster brugervenlighed med hjælp fra Trifork

Med mere end 30 år på bagen er ProLøn en af landets ældste og mest erfarne lønservicevirksomheder. ProLøn var blandt de første med en enkel lønløsning, som alle uanset branche og faglig baggrund kan håndtere. Teknikken er konstant blevet udviklet og forbedret, og nu er tiden kommet til, at det også skal være lækkert at se på og intuitivt at bruge.Står også bag MobilePay-appIt-software-udviklingsfirmaet Trifork A/S er hyret ind til at løfte ProLøn-systemets brugergrænseflade op i øverste liga. Trifork er blandt de førende inden for design af brugervenlige løsninger, mest kendt er nok MobilePay, som har flyttet grænserne for, hvordan en bank-app kan se ud. ”Selve lønmotoren er stærkere end nogen sinde. Nu skal brugeroplevelsen matche vores nye skarpe identitet, der har flyttet ProLøn fra at være et solidt, serviceorienteret lønbureau i en lidt anonym indpakning til at være et topmoderne..

Hver femte har udført ulovligt el-arbejde i hjemmet

En ny stikprop, udskiftning af stikkontakt eller en ny termostat til gulvvarmen. Det lyder måske som en opgave, enhver handyman kan klare og dermed spare timelønnen til elektrikeren.Faktisk viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for energiselskabet NRGi, at hver femte på et tidspunkt har pillet ved elinstallationer, selvom arbejdet burde foretages af en fagmand. Det er et problem og kan i værste fald have voldsomme konsekvenser, advarer energirådgiver hos Benny Hebsgaard.”Man bør aldrig udføre elarbejde, hvis man er det mindste usikker. Selvom relæet skal slå installationen fra som sikkerhed, er det ikke altid tilfældet. I værste fald kan man få så voldsomt stød, at det er livsfarligt”, forklarer han. Men hvad må du egentligt selv gøre, og hvad skal du have en professionel til at klare? ”Så længe strømmen er afbrudt, kan man selv udskifte fatninger, stikpropper og kontakter fx på..

Arkitektstuderende hædres for samarbejdsevner og kreativitet

Tre unge arkitekter modtager Arkitektforeningens bachelorlegat på 15.000 kroner.Hvert år sveder hundredevis af arkitektstuderende på landets to arkitektskoler over komplekse projekter, der skal bane vejen for kommende generationers måde at skabe arkitektur på. Nogle af de studerende skiller sig ud, ikke alene ved at skabe et flot arkitekturprojekt, men også fordi de har været særlig gode til at samarbejde, facilitere processer og bruge deres kreativitet. Til dem har Arkitektforeningen indstiftet legatet Arkitektforeningens Bachelorlegat på 15.000 kroner til studierejse eller anden uddannelsesrettet aktivitet.Modtagerne af Arkitektforeningens Bachelorlegat 2017 er Brian Laursen og Viktor Forchhammer Mortensen, begge studerende ved Arkitektskolen Aarhus for deres projekt Under the Sun, og Julie Meiland Hansen, studerende ved Kunstakademiets Arkitektskole i København (KADK) for projektet..

Digital renovering sikrede fredet observatoriums historie

Brorfelde Observatorium var for få år tilbage i risiko for at ryge ned i glemslens sorte hul. Men en fredning og efterfølgende renovering med intelligent lyd, lys og billeder har gjort observatoriet til et udflugtspunkt for alle med interesse for himlen, stjernerne og observatoriets historieLidt syd for Holbæk, på én af de bakketoppe, der er kendt som De Sjællandske Alper, ligger et lille observatorium med en stor historie. Brorfelde Observatorium blev i 1953-1964 opført for Københavns Universitet af arkitekt Kaj Gottlob og landskabsarkitekt Georg Georgsen. Indtil 1996 spillede Brorfelde Observatorium en væsentlig rolle i den danske og internationale forståelse af astronomi. Både garvede astronomer, videbegærlige studerende og grundige håndværkere havde deres daglige gang på Brorfelde Observatorium, der var en levende arbejds- og forskningsplads. Døgnet rundt var observatoriet..

Konference i Køge trak fulde huse

Der er masser af nye spændende projekter i pipelinen i den østlige region. Næsten 70 medlemmer mødte derfor op til netværkskonference i Køge, hvor Network Building Network, Køge Erhvervsservice og Theilgaards havde inviteret repræsentanter fra Køge Kyst, Køge Kommune, det nye Sjællands Universitetshospital og MT Højgaard til at give et unikt indblik i regionens kommende bygge- og anlægsprojekter.Solen skinnede fra en skyfri himmel, og humøret var højt, da talere, medlemmer og gæster ankom til netværkskonference på Theilgaards i Den Hvide By i Køge. Efter frokost og prøvesmagning af lokale lækkerier fra Køges berømte og historiske selskabs,- kursus- og konferencested, bød værten fra Theilgaards og direktør i Building Network, Mickey Lund, velkommen.Køge er Sjællands nye kraftcenterFørste taler var den unge konservative formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget i Køge Kommune,..